Guild információ és szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Guild információ és szabályzat

Témanyitás by Kírké on Csüt. Ápr. 11, 2013 7:47 pm

Expendable Guildszabályzat


A Guild 2012. 09. 01 – én alakult a Ragnaros szerver Alliance oldalán, a guildet azzal a szándékkal indítottuk, hogy egy jó hangulatú és Riad képes csapatot, hozzunk össze. Ebből adódik, hogy a guild alapvetőleg PvE beállítottságú, de nem vetjük meg a PvP-t sem, de ez csak akkor lehetséges, amikor nincsen RAID! Számunkra fontos a jó hangulat, de a RAID is, hiszen nem akarunk egy helyben állni, az nem a mi stílusunk, ezért született meg az alábbi Guildszabályzat, amelyet minden tagunknak kötelessége elfogadnia. A guild egyfajta védelmi mechanizmust is ellát, melynek védelmében, bizonyos szabályok körében tudjuk biztosítani a játék által nyújtotta lehetőségek maximális kihasználását.

Kik jelentkezhetnek az Expendable-be?

Mindazok, akik elfogadják a Guildszabályzatot, azok, akik tudnak és hajlandóak csapatban játszani, képesek a guild és guildtársak érdekeit a sajátjaik elé helyezni, ad is a guildnek nem csak kér, normális emberi módon tud kommunikálni guildtársaival. Csapatunkba csak olyan játékosokat várunk, akik elfogadják és megértik, hogy az eredmények eléréséhez kemény munkára, felkészülésre van szükség mindenki részéről.


Általános szabályzat

- minden tagunk elfogadja, betartja és betartatja a guildszabályzatot
- minden klántagunkat tisztelettel kezelünk, úgy kezeljük egymást, ahogyan mi szeretnénk, hogy kezeljenek minket
- minden klántagnak kötelessége a klán jóhírét a szeme előtt tartania, TILOS a gorombáskodás, inzultálás, uszítás, nyilvános vitázás, koldulás, stb, az utóbbiak különösen igazak a guild- és publikus csatornákra
- lehetőség szerint más klánok tagjainak a megsegítése és ezzel a saját csapatunk jóhírének keltése
- ha problémád van egy csapattársaddal, kérd egy Officer segítségét
- mindenkinek joga van segítséget kérni a kántagoktól úgy, hogy ne zavarjon másokat, ha ráérünk, megyünk, ezért még nem kell telespammelni a klánchatet.
- segítségkérés esetén /hullakempelés, gruppos küldetések/ esetén köteles a legközelebbi /rosszabb esetben több/ klántag a rászoruló társunk segítségére sietni
- szabadidejében mindenki azt tesz (BG, farm, segítségnyújtás, stb..) amit akar, de ha bármilyen okból rendelkezésre kell állnia a guildnek, akkor ezt a játékosnak tudomásul kell vennie, és segítenie kell a többieknek, akár egyéb teendőit félbehagyva is.
- minden klántag tiszteletben tartja a csapat vezetőit, döntéseiket mindenkinek kötelessége elfogadnia
- minden klántag köteles a karakterei notejába beírni, hogy ki kinek az altja, valamint hogy a karakter milyen talenten van (main/off).
- minden tagnak kötelező a TS3 használata, és azon a normális hangnem használata
- main karakter megváltoztatásához az Officerek engedélye szükséges
- a guildben csak alt karakter akkor tartózkodhat, ha erre a vezetőségtől engedélyt kapott, (lootot raidekről csak akkor vihet, ha az Újonc rangban lévő tagoknak sem kell, valamint a loot nem kerül betörésre a Guildbank javára).
- mindenki köteles a szettben lévő ruháira és az epic-ek fegyverekre a legjobb enchantot felrakatni
- fórum használata erősen ajánlott (kötelező), mivel a fontosabb híreket innen tudhatjátok meg


Tagfelvétel

Alapfeltétel a Guildszabályzat ismerete és elfogadása!
A klánba a fórumban kitöltött jelentkezési lappal lehet felvételt nyerni, vagy TS 3 beszélgetés egy vezető beosztású játékossal (GM, Officer).
A fórumon való jelentkezés után az adott kaszt leader és egy officer párperces TS beszélgetés után, maximum 3 napon belül köteles tájékoztatás küldeni a jelentkezőnek.
Újoncok a próbaidő alatt nem hozhatnak alt karaktert a guildbe.

Próbaidő

A felvételt nyert tag Újonc rangot kap, ez az állapot a próbaidő végéig tart, melynek ideje 2 hét.

Rangok és kötelezettségek

Újonc

Ezt a rangot az újonnan bekerült tagok kapják, és abban az esetben vihetnek lootot, ha a raiden résztvevő tagoknak (alt karaktereket beleértve) nem kell a loot, ebben az esetben nem kerül a loot betörésre.
Nem vihet recepteket és random epicet, ezek a guildbankba kerülnek, abban az esetben, ha már senkinek sem kell.

Social

Olyan guild tagok, akik szeretnének egy jó hangulatú csapatban játszani, de nem raidelnek a csapattal. Pl. barátok, ismerősők, pvp kedvelők, stb…

Raider

Teljes jogú tagjai a guildnek, olyan guildtagok akik kiemelkedő viselkedésükkel segítik a guild életét.Köteles raideken felkészülten (poti, kaja, elixírek stb..) megjelenni, raiden a raidleader utasításait követni és ezáltal tudása legjavát adni.

Officerek

- Guild Master 100% -os támogatása
- feladatuk a guilden belüli rendtartás, raidek kiírása, raidek vezetése, felvételizők meghallgatása az adott kasztleaderel együtt
- klánvezetés teljes hozzáférése (guildbank, invelés, kizárás, stb…)
- ők alkotják az officerek tanácsát, számuk mindig páratlan a könnyebb döntéshozatal miatt
- további officerek kiválasztása

Guild Master

- a guild vezetője és megbecsült tagja
- feladatai a guild védelme külső támadás esetén, a guild stabilitásának megőrzése, annak előrehaladásának biztosítása
- az Officerek támogatása, azok kinevezése az officerek döntése alapján

Main karakter leváltása

Main karaktert csak GM engedélyével lehet lecserélni.
Az új main karakter item szintje maximum 10 szinttel lehet alacsonyabb a jelenlegi main karakterénél. Ezen kívül a cserénél a guildtag köteles 2000g a Guildbankba befizetni.

Officerek és Guild Master leváltása

Csak officer döntés, és szavazati többség alapján lehetséges.

Guildbank használata

A Guildbank alapvetően a guild céljaihoz szükséges dolgok összegyűjtésére és tárolására szolgál. A guildbankba bárki tud berakni, de kivenni csak az Officerek és a GM tud. A Guildbank lévő arany felhasználása, ritka receptek, amelyek még nem elérhetőek a guild számára, raid után a raiden megjelent tagok javítási költségének átvállalása stb…

Kilépés vagy eltávolítás esetén a klán a klánbankba tett itemekért és aranyért semmilyen kárpótlással nem tartozik a kilépett vagy kizárt tagnak!!!

Raidek

A raidrendszer azért van, hogy megőrizze a klán stabilitását, valamint hogy mindenki a teljesítménye mértékében fejleszthesse a karaktereit.
A raideken a rolltörvénye érvényesül.
A raiden való megjelenés mindenki számára kötelező, ez csapatunk mozgató rugója.
A raid időpontok a játékba beépített naptárban vannak kiírva a GSZ-ban megszabott időpontokban.
A raidinv a kezdés előtt 15 percel kezdődik (19:45) és 10 percig tart (19:55). Ez idő alatt a raidben résztvevő tagoknak javítva, és felszerelkezve el kell indulniuk a raid helyszínére.
Túljelentkezés esetén a tartalékosoknak online-nak kell maradniuk.Ha szükség hozza akkor a raid leader megkérheti a klántagot hogy az alt karakterével, jöjjön raidre, ekkor a main karaktere jogaival rendelkezik.
Az aktuális és régebbi raidek boss taktikájának tudása minden guildtagnak kötelező.
Raiden a TS használata kötelező!
Aki nem tud végig maradni annak kötelessége gondoskodnia maga helyett másik raidtagról.
Ha egy guildtag szól, hogy jelentkezett a raidre de késik akkor a raid leader választhat mást helyette, /akár alt karaktert is/.
A guildtag lemondhatja a raidre való jelentkezését a raid kezdete előtt maximum 3 órával az egyik officernél..
Elsősorban a main karakterek, másodsorban az altok, harmadsorban az Újonc rangban lévők rollolhatnak, ha senkinek nem kell a loot akkor betörésre, kerül a Guildbank javára.

Raid időpontok

Hétköznap: 20:00-tól
Szombat - Vasárnap: 19:00-tól


Figyelmeztetés, Büntetés, Kizárás

Az alábbi dolgokért lehet figyelmeztetés kapni, amely bekerül a tag office notejába, (Hónap, nap, PL: FIGY.10.11) ennek elévülése 1 hónap, a harmadik figyelmeztető már nem kerül beírásra, a tag azonnal el lesz távolítva a klánból. Az a tag aki nem szól és 1 hónapig offline automatikusan kizárjuk a Guildből.

Miért lehet figyelmeztetés kapni?

- guildszabályzat megszegése
- hiányosságok nem pótlása
- a raiden illetlen beszólások, és fegyelmezetlen viselkedés

Kilépés

Az a tag, aki kilép a klánból, (elhamarkodott döntés, rossz napja van) 3 napig kérheti a klánba való visszavételét, (kivétel Újonc rangúak). Ebben az esetben Tag státuszt kap, (akár officer, akár class leader volt előtte). 3 napon kívüli visszalépés esetén teljesen tisztalappal indul, és újra jelentkeznie kell a guild-be, amit az officerek felügyelnek.
avatar
Kírké

Hozzászólások száma : 22
Join date : 2013. Apr. 11.
Age : 35

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.